MRF Tyres Sprint 26.8.2023

MRF Tyres Sprint kurvaillaan jälleen Ylistaron Asemanseudulla 26.8.2023⬇
Syyskuussa 2022 ensimmäisen kerran ajettu MRF Tyres Sprint ajetaan tutusti Ylistaron Asemanseudulla, tällä kertaa elokuussa. Jo lähes ”perinteisen” kilpailun reitti on tuttu viime vuodelta: 4,7 kilometriä täyttä menoa, sisältäen isompaa valtiontietä ja pienempää yksityistietä. Kilpailukeskuksena ja huoltoalueena toimii Aseman koulu ja sen ympäristö. Vuoden takainen tapahtuma oli kokonaisuudessaan onnistunut ja kilpailijoilta on tullut sekä reitistä että järjestelyistä hyvää palautetta. Kehitettävää kuitenkin jäi, toteaa kilpailunjohtaja Juha Hautala:
-Loppujen lopuksi kuitenkin aika vähän jäi parannettavaa. Reitin osalta pientä hienosäätöä, mm. maalin tuonti hiukan pidemmälle toimihenkilöille turvallisempaan paikkaan, sekä reitin pöllyämisen torjuminen paremmin. Varikon laajennusta olisi myös mietittävä, jotta kilpailijoita voitaisiin ottaa tarvittaessa enemmän.
Kilpailun järjestäjänä toimii Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijat ry ja pääyhteistyökumppanina jatkaa rengasmaahantuoja MRF Tyres Finland.
-Kiitos kilpailunjärjestäjä EPUA:lle viime vuoden hyvästä yhteistyöstä ja Vuoden Yhteistyökumppani -kiertopalkinnosta! Ensimmäinen yhteinen sprinttimme syyskuussa onnistui myös meidän näkökulmastamme erittäin hyvin, ja saimme renkaalle hyvää näkyvyyttä ja tunnettuutta rallisprint-harrastajien keskuudessa, kertoo toimitusjohtaja Sami Kivioja.
Tavoitteena ollut SM-arvo kilpailulle on myönnetty vuodelle 2024, joten tämän vuoden kilpailu toimii oivana testikisana ensi vuotta ajatellen. SM-arvon myöntämisestä Hautala on luonnollisesti mielissään:
-Hieno juttu, että arvo myönnettiin. Nyt vain hoidetaan fasiliteetit ja järjestelyt kuntoon ensi vuodelle ja odotetaan runsasta osallistujamäärää ja tietysti komiaa keliä!
Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa KITI:ssä heinäkuun lopussa.
📸: Samu Ekman