MRF Tyres Sprint 10.9.2022

Nyt tulee Pohjalaiselle autourheilukansalle hyviä uutisia💥
Ylistaron asemanseudulla ajetaan 10.9.2022 MRF Tyres Sprint, joka tarjoaa vauhdikasta ja adrenaliinin täyteistä menoa Etelä-Pohjanmaan nopeilla teillä. EPUA:n toimesta ei tämän tyyppistä kilpailua olla hetkeen järjestetty ja sprintin perinteet ovat muutenkin Pohjanmaan alueella rallia huomattavasti pienemmät. MRF Tyres Sprintin on kuitenkin tarkoitus korjata asia, sillä tarkoituksena on tehdä kilpailusta jokavuotinen tapahtuma ja tulevaisuuden suunnitelmissa on saada sille myös SM-arvo. Näin saadaan jatkumoa ja uusia tuulia EP:n autourheiluperinteisiin ja tasokkaisiin kilpailuihin.
Reitti tulee olemaan 4,7km pitkä ja sisältämään kovapohjaista valtiontietä ja pienempää kylätietä, joten tiestö haastaa kuljettajat ja antaa nautinnollisia hetkiä yleisölle.
Kisan pääyhteistyökumppanina toimii MRF Tyres Finland. MRF on intialainen maailman kuudenneksi suurin rengasvalmistaja ja MRF Tyres Finland on MRF-renkaiden maahantuoja Suomessa. Vuonna 2020 perustetun yhtiön hallituksen puheenjohtajana toimii rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ja toimitusjohtajana kurikkalainen Sami Kivioja. Yrityksen toimipaikka on Vaasassa.
– Olimme jo miettineet jonkinlaista kilpailua MRF-hengessä ja kun kumppanuusesitys EPUA:lta tuli, päätimme tarttua siihen. Toimimme hyvässä yhteistyössä kilpailunjärjestäjän kanssa ja luotto heihin kova, että saamme yhdessä tehtyä hyvän kilpailun niin kilpailijoille kuin yleisöllekin, kertoo Kivioja.
– Tottahan toki tavoitteena on myös saada MRF-renkaille näkyvyyttä ja näemme tämän hyvänä mahdollisuutena nostaa MRF-brändiä erityisesti rallisprint-harrastajien keskuudessa, kertoo Sami Kivioja yhteistyön tavoitteista.
📸: Merita Mäkinen