Digitaalisen Autourheilun Aluemestaruussarja 2021

Hei kaikille,
AKK Pohjanmaa järjestää nyt syksyllä digitaalisen autourheilun Aluemestaruus 2021-sarjan. Sarja on tarkoitettu ensisijaisesti AKK:n alue 2 seurojen jäsenille, joilla on luonnollisesti ykkösprioriteetti mikäli ilmoittautuneiden määrä ylittää radoilla olevan kuskikapasiteetin. Mikäli gridillä on tilaa, pääsevät muutkin simulaattoriharrastajat ajamaan kilpailuihin.
Sarja ajetaan PC-tietokoneella ja Assetto Corsa-simulaattorilla. Myös ratti ja pedaalit olisivat erittäin suotavat olla.
Tarkemmat tiedot, neuvot ja vinkit saa parhaiten liittymällä alueen Discord-palvelimelle. Alueen Discord-palvelin on myös sarjan ja kilpailujen virallinen tiedotuskanava.
Discord-sovellukseen pääset rekisteröitymään osoitteessa https://discord.com/ ja sieltä saa ladattua tietokoneelle sovelluksen. Sovellusta pystyy käyttää myös internetselaimella.
Alueen Discord-palvelimelle pääsee liittymään alla olevan linkin kautta, kunhan on rekisteröitynyt ensin palveluun.
Sarjassa käytettävän Assetto Corsa-pelin saa ladattua Steam-pelikaupasta.
https://store.steampowered.com/app/244210/Assetto_Corsa/

Sarjassa käytettävä auto on pelivalmistaja Kunoksen omaa tuotantoa ja auto tulee pakollisen peruspelin lisäksi ostettavassa lisäosassa Porsche Pack I:ssä.
Sarjassa käytettävät radat ovat ns. modisisältöä, jotka käyttäjien on itse ladattava internetistä ja asennettava itselleen. Alueen Discordissa on linkit ratojen lataamiseen sekä ohjeet niiden asentamiseen omalle tietokoneelle.
Pyydän jakamaan sähköpostia seuroissa jäsenille. Jos esim. seuran nykyisillä jäsenillä on jälkikasvua, jotka omistavat ratin ja pedaalit niin nyt on heille tilaisuus päästä ajamaan kilpaa ja samalla seuroille on tilaisuus saada uusia jäseniä riveihinsä.
Alle on listattuna ne tiedot, jotka sarjan suhteen on tällä hetkellä vahvistettu:
Radat
28.9. Kemora
12.10. Alastaro
26.10. Pärnu
9.11. Ahvenisto
23.11. Botniaring
25 min harkka, 15 min aika-ajo, 2 x 25 min kisalähdöt
Auto
Porsche Cayman GT4 Clubsport
-avoimet säädöt
Pito
Kilpailuissa tullaan käyttämään kehittyvää pitoa alkupidon ollessa 97-99%.
Sääolosuhteet
Säätiedotus julkaistaan kilpailupäivänä (lämpötila ja tuuli).
Osallistumisoikeus ja kilpailijamäärä
Kilpailuun mahtuu ajamaan 23 kuljettajaa. Ensisijainen osallistumisoikeus on AKK:n alue 2 (Pohjanmaa) seurojen jäsenillä, joille lasketaan kilpailuista aluemestaruuspisteet alueen sääntöjen mukaisesti. Mikäli kilpailuissa on tilaa, otetaan mukaan muitakin kuljettajia.
Kaikkien kuljettajien osalta pidetään erillistä pistetaulukkoa.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen sarjaan ja kilpailuihin tapahtuu simracing.fi-sivuston kautta.
Palkinnot
Aluemestaruussarjan pistetaulukon kolmelle parhaalle sarjan yhteistyökumppanin, Rengastien Autotarvike Oy:n lahjakortit 50, 30 ja 20 euroa. AKK:n aluemestaruusmitaleilla palkitaan 1-3 parasta alueen sääntöjen mukaisesti kaikkien lajien yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa.
Kaikkien kuljettajien pistetaulukon kymmenelle parhaalle GULF-kahvimuki.
Lisätietoja
Heikki Berg
050 4868655